Akıllı telefonlar hakkında çok fazla araştırma var. Bu çalışmaların büyük çoğunluğu artan akıllı telefon kullanımının rahatsız edici olduğunu söylüyor ve bunun sonuçlarını önümüzdeki yıllarda göreceğimizin altını çiziyor. Akıllı telefonlar üzerinde yepyeni bir araştırma yapıldı. Bu bağlamda hayatımızın ne kadarını telefona bakarak geçiriyoruz? Sorunun cevabı arandı. Sorunun cevabı bağımlılığı ortaya koyuyor.
İPhone almak için böbreğini satan genç yatalak!
Hayatımızın ne kadarını telefona bakarak geçiriyoruz?
Ne yediğimize, içtiğimize, egzersiz yaptığımıza ve düzenli yaşadığımıza dikkat edersek uzun yıllar yaşayabiliriz ama bu yeterli mi? Aslında değil gibi. Asıl mesele uzun yaşamak değil, verimli ve sağlıklı yaşamaktır. Peki, elinizdeki telefonla vaktinizi boşa harcadığınızı hiç düşündünüz mü?
Sosyal medyada oradan tıklarken, komik videolar arasında kaybolurken, anın bir kayıp olduğunu düşünmüyoruz. Araştırmalar bunu gösteriyor, çünkü sayıların farkında olsaydık, telefonu terk ederdik.
WhistleOut tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, insanlar hayatlarının neredeyse 9 yılını telefona bakarak geçiriyor. Hayatımızda önemli bir zamanı telefona bakarak geçirdiğimiz gerçeğiyle bir kez daha karşılaşıyoruz. Koronavirüs salgınının telefonda geçirilen sürenin artmasındaki etkisi büyük çünkü bu salgın, insanları karantinada evlere kapattı. Yayınlanan tabloda Y Kuşağı olarak konumlandırdığı nesil telefonlarıyla günde 3,7 saat harcıyor.Kuşak X kuşağı günde 3 saatini telefonda, geç yaşta ise Baby Boomer dediğimiz teknolojiyle tanışan kişiler yaklaşık 2 buçuk harcıyor. telefonda saat.
Bu rakamlar biraz kafa karıştırıcı olabilir. Bir insanın hayatında başka şeyler yapmasının daha net olması için ne kadar zaman aldığına bir göz atalım. Öncelikle ortalama ve sağlıklı bir insan hayatının yaklaşık 20-25 yılını uyuyarak geçiriyor diyelim. Yine normal ve sağlıklı bir insan (3 öğünden oluşan bir alışkanlık) yemek yiyerek yaklaşık 5 yıl geçirir.
Bu durumda telefona bakarak geçen 9 yılın sizin için anlamı ne?