Bilim adamları, “süper baba” veya “taşıyıcı” baba olabilecek genetiği değiştirilmiş hayvanlar ürettiler.
Laboratuvar ortamında etkili olan yöntem henüz mükemmel değildir ve istenen DNA’nın büyük bir bölümünü kesebilir.
Domuzlar, keçiler, sığırlar ve fareler, donör hayvanların genetik yapısını taşıyan spermleri yaratmıştır.
Genetik düzenleme teknolojisinin potansiyel uygulamaları arasında boynuzsuz sığır ve hastalıklar bulunmaktadır. Dirençli domuzlar ve tavuklar da var.
Nuffield Biyoetik Konseyi, hayvancılıkta genetik yapı tekniklerindeki etik konuları incelemektedir.
Böylece hayvanlar kısır doğdular, ancak sperm üreten hücrelerin donör hayvanlardan terk edilmesinden sonra sperm üretmeye başladılar. Aktif donör spermi taşıdıkları doğrulandı. Fareler, vericinin genlerini taşıyan sağlıklı yavrular doğurdu. Whitelaw, “Deney, teknolojinin gerçek olduğunu gösteriyor. Şimdi, onu büyüyen nüfusumuzu yetiştirmek için en iyi şekilde nasıl kullanabileceğimizi bulmamız gerekiyor.” Dedi. Bu istenmeyen yapılar, diğer önemli genleri de değiştirebilir.
Genetiği değiştirilmiş çiftlik hayvanlarının tüketimi henüz güvenlik, etik ve hayvan hakları endişeleri açısından onaylanmamıştır. Daha büyük hayvanlar henüz denenmedi. Ancak, Edinburgh Üniversitesi Roslin Enstitüsü’nden Profesör. Bruce Whitelaw, çalışmanın bu yöntemin işe yarayacağına dair güçlü kanıtlar sağladığını belirtti.
Washington Eyalet Üniversitesi Veteriner Hekimliği Profesörü. Whittall, “Bu, dünyadaki gıda güvensizliğini çözmede önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu soruna genetik olarak yaklaşabilirsek, bu hayvanları daha az su, daha az yem ve daha az antibiyotikle yetiştirebileceğimiz anlamına gelir” dedi. “Araştırma ortamının dışındaki genetik düzenleme nedir? Uygulanabildiği ölçüde uygulanıp uygulanamayacağı, ne kadar araştırmanın toplumsal değerlere uyacağına bağlıdır ve çoğu durumda bu henüz net bir şekilde tanımlanmamıştır.” CRISPR taramayı tarar. belirli bir genin konumu için ve daha sonra onu DNA’dan ayırmak için “moleküler makas” kullanın.
Ekip, çiftlik hayvanlarının genetik özelliklerinin iyileştirilebileceğini ve gıda üretiminin artırılabileceğini kaydetti.
Genetik mühendisliğinde, embriyolarda genetik kodlar. silinmiş veya değiştirilmiş. Mevcut teknolojinin bir örneği CRISPR’dir. DNA’yı değiştirmek için biyolojik bir sistem olan CRISPR 2012’de bulundu.
Konsey direktörü Hugh Whittall, genetik mühendisliğinin dünyanın farklı yerlerindeki toplulukların yaşadığı sağlıklı ve besleyici gıdalara erişim sorununa çözümün bir parçası olabileceğini söylüyor.
Amerikalı ve İngiliz ortak araştırma ekibi, bu teknikle taşıyıcı babaların ödüllü boğalar gibi değerli genetik materyallere sahip hayvanların özelliklerini yavrularına taşıyabileceklerini söyledi.
Araştırmacılar, yüksek teknolojili bir genetik mühendisliği aracıyla hayvanların embriyolarındaki üreme genini geçersiz kıldılar. Örneğin, nesli tükenmekte olan bir gergedanın donmuş spermini türü canlandırmak için kullanmak mümkündür. Ancak bilim ne kadar çabuk uygulamaya konulabilir, karar vericilerin etkili olacağını söylüyorlar.