Birleşik Arap Emirlikleri, Arap dünyasında tarihi bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. BAE tarafından geçen yaz uzaya fırlatılan Umut sondası yarın (9 Şubat) Mars'ın yörüngesine yerleşmeye çalışacak. BAE bu görevi başarırsa Mars'a ulaşan beşinci ülke olarak tarihe geçecek (ABD, Sovyetler Birliği, Avrupa Uzay Ajansı ve Hindistan'dan sonra).
Mars'ın yörüngesine yerleşmek için Hope sondasının çok zor bir manevrayı mükemmel bir şekilde yapması gerekiyor. Probe yarın Türkiye ile 16:30'da çalıştırılan motorun hızını düşürmeye çalışacak. Bu sürecin yaklaşık 27 dakika sürmesi bekleniyor ve Umut'un hızı saatte 121 bin kilometreden 18 bin kilometreye düşecek. Yörüngeye yerleşme süreci sırasında, sonda tüm işlemleri bağımsız olarak yapmak zorundadır çünkü Dünya ile Mars arasındaki ışık gecikmesi nedeniyle anında iletişim kurmak mümkün değildir. "Uzaydaki misyonumuz, Arap gençliğine duyduğumuz umut ve güven mesajını taşıyor." BAE, Umut misyonunu yeni bilgiye dayalı ekonomi hedeflerinin önemli adımlarından biri olarak görüyor. 2021'de 50. yılını kutlayan Arap ülkesi, Umut soruşturmasında ulaşacağı başarı ile bu önemli tarihi kutlamak istiyor. Umut misyonundaki bilim adamlarının en büyük amacı, Mars atmosferini detaylı bir şekilde incelemektir. Hava ve iklim değişikliklerinin günlük olarak takip edilmesi hedeflenmektedir. Umut misyonunun bilim insanlarına Mars atmosferinin incelenmesinde paha biçilmez veriler sağlayacağı ve Kızıl Gezegen'in iklimsel evrimine ışık tutabileceği belirtildi.
BAE Bilim İnsanları Konseyi Başkanı Sarah Amiri, "Umarız test ederek ve test ederek her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak istiyoruz ve daha sonra verilerimizi en geç Eylül ayı civarında dünyayla paylaşmaya başlayacağız. Bir görev düzenleyecek diğer ülkeler Verilerimizden de yararlanacak. "İfadelerini kullandı. Umut araştırmasının üç ana ekipmanı vardır. Bunlardan ilki, yüksek çözünürlüklü bir kamera. Bu kamera ile Mars yüzeyinin fotoğrafları çekilecek ve su buzu aranacaktır. İkinci büyük ekipman, alt atmosferdeki toz ve su buharını ölçmek için tasarlanmış gelişmiş bir kızılötesi spektrometredir. Son olarak, üçüncü büyük ekipman, atmosferin üst kısımlarının bileşimini inceleyecek bir ultraviyole spektrometre olacaktır. Umut misyonu, Rashid Uzay Merkezi'nin liderliğinde geliştirildi. Bununla birlikte, BAE bilim adamları, tarihi görev için Colorado Boulder Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi ve Arizona Eyalet Üniversitesi ile de ortaklık kurdu. Yukarıda bahsettiğimiz umut araştırmasının üç ana donanımı bu üniversitelerde geliştirildi.