DW Turkish'nin raporuna göre iş adamı ve Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın yargılandığı davaya İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde devam edildi.
dava ile birleştirilmesine karar verildi.
Karar, Gezi davasının görüldüğü İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Davada, Kavala'nın yanı sıra, ABD (ABD) merkezli düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi (CFR) kıdemli uzmanı Henri Barkey yargılanıyor. "Olayları objektif bir şekilde değerlendiren tarafsız bir gözlemcinin, dayanağı olmayan ve kanundaki tanıma aykırı kullanılan casusluk suçlamasının, AİHM'nin derhal serbest bırakılmama kararını geçersiz kılmak için düzenlenmiş olduğunu anlayamaması muhtemel değildir. Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Kavala, "dedi. Kavala, "Suçlamaları destekleyecek somut delillerin yokluğunda savcılık, bir takım komplo teorileri ve suçlamaları birbirinin kanıtı olarak iç içe geçerek algı oluşturmaya ve bu şekilde yargıyı yönlendirmeye çalışıyor" dedi:
"İddia makamının ileri sürdüğü iddiaların gerçeklere dayanağı yoktur. Makul olmayan bir şekilde suçlamalarla temasa geçilir. Bu tür davranışlar ancak ideolojik bir yaklaşımla veya iyi niyet eksikliği ile açıklanabilir. Amaç, hapis cezasını kesintisiz tutmaktır. Suçlu olduğum algısını canlı tutun. "Kavala ifadesinde, Temyiz Mahkemesinin Gezi davasında beraat kararını bozarak duruşma öncesi davalara katılma kararı aldığını ve kararın" hakkındaki siyasi iddiaları sakladığını belirtti. Gezi eylemleri gündemde. " Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 10 Aralık 2019'da Kavala'nın haksız yere gözaltına alındığına ve serbest bırakılmasına karar verdi.
1 Kasım 2017'den beri cezaevinde. Kavala Travel Park'ta olayla ilgili olarak karar verilen ve beraat kararı verilen Kavala, "casusluk" suçlamasıyla tutuklanarak serbest bırakıldı. Avrupa Konseyi'nin Türkiye'nin kararına uymaması üzerine Sayıştay Bakanlar Komitesi, kararın uygulanmasına ilişkin denetim sürecini başlattı.