Yüzey sıcaklığı 3000 santigrat dereceye kadar olan lavla kaplı bir gezegeni izleyen gökbilimciler, gezegene gökten kayaların yağdığını buldular. Gezegenin ısısından dolayı bu kayalar önce buharlaşır, sonra tekrar katılaşır ve gezegene düşer.
Uzayda birçok farklı gezegen var. Kendi Güneş Sistemimizde bile Venüs ve Merkür gibi aşırı sıcak gezegenler ve Neptün gibi aşırı soğuk gezegenler var. Yine de onu uzayın sonsuzluğunda düşündüğümüzde, bu gezegenler o kadar da aşırı değil. Yeni bir çalışma, koşulların sınırda olduğu ve gerçek bir gezegenden çok bir video oyunu bölümüne benzeyen bir gezegene gerçekten dikkat çekiyor. Bu gezegenin adı K2-141b ve gezegene kayalar yağıyor.
3000 derece sıcaklıkta gezegen
K2-141b çok sıcak bir gezegendir. Çoğunluğu lavlarla kaplı olan gezegenin yüzey sıcaklığı 3000 santigrat derece civarında. McGill Üniversitesi'nden araştırmacılar, yeni çalışmalarında bu gök cismi hakkında çok ilginç sonuçlara ulaştılar. Yaklaşık Dünya ile aynı büyüklükteki bu yapı, turuncu bir cüce yıldızın yörüngesinde dönüyor. Gezegenimizin aksine, bu gök cismi yıldızına çok yakındır. Gezegende bizimki gibi dağlar, ovalar ve atmosfer olsa da, hepsi kayalardan yapılmıştır.